In randurile de mai jos veti gasi cateva sfaturi utile care va pot feri de o serie de neplaceri, pe care puteti alege sa le evitati informandu-va.
Ar trebui sa stiti ca:
- este obligatorie, conform legislatiei in vigoare, verificarea centralelor termice la intervale de cel mult 2 ani. Se intocmeste un raport (verificare tehnica periodica- VTP) de catre specialisti autorizati, care atesta ca centrala dumneavoastra functioneaza in conditii de siguranta.
- sunt de asemenea obligatorii, conform legii, verificarea la intervale de 2 ani, respectiv revizia la intervale de 10 ani, a instalatiei de gaze naturale de catre firme autorizate.
- pentru siguranta dumneavoastra, daca aveti o instalatie de gaz metan in locatie, ar fi bine sa va montati un detector de gaz dotat cu electrovana. In cazul in care in locatie s-ar produce scurgeri de gaze, detectorul le-ar sesiza la o concentratie mult mai mica decat limita inferioara de explozie (LIE) si ar comanda catre electrovana oprirea alimentarii cu gaz la intrarea in locatie.
- racordurile flexibile, atat cele de pe instalatia de gaze cat mai ales cele de pe circuitul de apa sunt supuse unui proces de imbatranire ce conduce la fisurarea lor si implicit la scurgeri de gaze sau inundatii (este cea mai frecventa cauza a inundatiilor din case si apartamente). Este recomandata inlocuirea lor la intervale de maxim 1 an.
- daca aveti robineti blocati, pe instalatia de apa sau pe cea de incalzire, nu ii fortati, deoarece se pot sparge si veti provoca o inundatie. In acest caz este recomandat sa apelati la un instalator autorizat.
- filtrele de la aparatele de aer conditionat se impregneaza cu praf si bacterii ce pot provoca grave probleme ale aparatului respirator daca sunt raspandite in camera in timpul functionarii aparatului. De aceea se recomanda ca inainte de inceperea sezonului cald, inainte de a incepe sa functioneze aparatul, sa chemati o echipa de specialisti care sa execute o curatare profesionala a acestora.
- daca aveti un scurtcircuit in instalatia electrica, nu schimbati sigurantele cu altele mai mari.
- nu folositi aparate electrice care au contacte imperfecte.
- nu fortati sistemele de inchidere ale usilor si ferestrelor daca sunt blocate si nici cheile in usa; se pot deteriora sau chiar rupe.
- nu actionati cu obiecte taioase pe chederele de la ferestre sau usi deoarece le puteti taia.
- daca geamurile termopan nu mai sunt clare inseamna ca sigilarea a fost afectata si prin urmare acestea nu mai izoleaza termic, impunandu-se inlocuirea lor.
- daca usa sau fereastra nu se mai inchide corect nu o fortati, deoarece puteti sa o deformati sau spargeti. Chemati o echipa de specialisti, este vorba de un simplu reglaj.
Pentru a va rezolva oricare din problemele enuntate mai sus, si nu numai, tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati.